ÎN CĂUTAREA CELOR MAI BUNE INGREDIENTE
PENTRU TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ?

Acneea apare în multe forme, la fel și tratamentele împotriva ei.  Soluția de îngrijire a tenului acneic corectă depinde atât de cauza de bază a erupției (stres, dezechilibre hormonale, dietă…), precum și de gradul de severitate.

În cele mai multe cazuri de piele cu tendință acneică, forma corectă de curățare și folosirea unor produse de îngrijire zilnică adaptate, cu un conținut de ingrediente active dermatologice de referință, pot ajuta la menținerea porilor curați, prevenind apariția unor noi coșuri. Întotdeauna există lucruri de făcut și sunteți în locul potrivit pentru a primi îndrumare pentru cele mai bune soluții!

ÎNTREBĂRI
RĂSPUNSURI

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de cicatricile post-acneice?

Cicatricile post-acneice sunt dificil de tratat. Unele tratamente în cabinet pot ajuta, cum ar fi microdermoabraziunea, peelingul chimic, laserul și mezoterapia. În mod ideal, cicatricile postacneice ar trebui prevenite în primul rând prin medicația adecvată, cum ar fi prin antibiootice sau izotretinoină. Întrebați, de asemenea, farmactistul despre o îngrijire zilnică specializată a pielii cum ar fi gama EFFACLAR.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum PUTEM SCĂPA DE IMPERFECȚIUNI?

Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu apă micelară sau cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi acidul salicilic, niacinamida, retinolul și pirocton olamina. E recomandat să aplicați și o cremă de protecție solară. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, consultați medicul dermatolog.

 
Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Ce cauzează acneea?

În acnee, dezechilibrul hormonilor numiți androgeni face ca glanda sebacee să producă mult sebum. Aceiași hormoni cauzează producerea crescută de celule ale pielii din jurul porilor. Porii sunt înfundați cu un amestec de celule și sebum, devenind un teren fertil pentru bacteriile care cauzează acneea. Acest fenomen are ca urmare formarea mai multor tipuri de coșuri, de la pete roșii la pustule sau la chisturi profunde și dureroase.


Aflați mai multe

A fost de ajutor?

1 quote-marks

Cum se poate scăpa de acneea de pe corp?

Acneea moderată de pe corp poate fi gestionată cu soluțiile dermatocosmetice corecte. Curățați pielea delicat de două ori pe zi cu apă micelară sau cu gel spumant de curățare. Continuați cu îngrijirea zilnică a pielii cu ingrediente active cum ar fi vitamina C, acidul salicilic, niacinamida, retinolul și pirocton olamina. 

Aflați mai multe

A fost de ajutor?

CUM PUTEM ÎNGRIJI TENUL CU TENDINȚĂ ACNEICĂ?

Puteți urma acești 3-4 pași pentru a elimina excesul de sebum și impuritățile și pentru a pregăti pielea pentru îngrijirea ulterioară:

 

1. Apa micelară

Ca prim pas, folosiți apa micelară EFFACLAR cu apă termală calmantă. Apa micelară dizolvă murdăria solubilă în apă și în ulei, fără a afecta echilibrul barierei protectoare a pielii.
Cum se aplică? Pur și simplu ștergeți fața delicat cu o dischetă îmbibată în apă micelară – nu necesită clătire, dar este recomandată pentru tenul predispus la acnee.

 

2.Gel sau cremă de curățare

La al doilea pas, aplicați gelul spumant EFFACLAR de curățare pentru pielea grasă și predispusă la imperfecțiuni, masând delicat zona T și porțiunile unde se adună sebum. Clătiți cu apă călduță, nu fierbinte, și tamponați fața cu un prosop curat, dedicat doar pentru față. Dacă pielea este afectată de tratamente keratolitice și devine uscată și iritată, puteți opta pentru crema de curățare EFFACLAR H ISO-BIOME, cu unt de shea și probiotice care previn uscarea și echilibrează microbiomul pielii.

3.Exfoliere

Pentru a curăța porii în profunzime și a elimina celulele moarte, utilizați gelul de curățare EFFACLAR Micro-Exfoliant o dată sau de două ori pe săptămână. Acizii salicilic (BHA) și lipohidroxi (LHA) oferă un efect exfoliant, în timp ce zincul ajută la reglarea sebumului.

 

4.Mască

Opțional, aplicați o mască de față calmantă o dată sau de două ori pe săptămână pentru a curăța porii și a oferi pielii un aspect uniform. După timpul recomandat, clătiți cu apă caldă.

 

 

INGREDIENTE ACTIVE DE TOP
ÎN ÎNGRIJIREA TENULUI CU TENDINȚĂ ACNEICĂ

Ce ingrediente de top ar trebui căutate? În linii mari, ingredientele topice anti-imperfecțiuni se împart în două categorii: Cele care ajută la curățarea porilor și cele care vizează bacteriile.

Acidul salicilic este un ingredient foarte eficient în cremele pentru tenul cu tendință acneică și gelurile de curățare grație proprietății sale de a îndepărta celulele moarte ale pielii și a dizolva excesul de sebum. Multe produse includ de asemenea ingrediente antibacteriene precum sulfatul de zinc și peroxidul de benzoil. Ca regulă generală, căutați produse non-comedogene (care nu vor obtura porii).

PRODUSE DE AJUTOR ÎN
ÎNGRIJIREA ACNEEI

Sună complicat? Nu este: În aceste articole există recomandări ale unor produse de top ce pot fi cumpărate direct din farmacie, fără prescripție medicală.

Veți găsi, de asemenea, sfaturi specifice privind modul de curățare a tenului gras cu tendință acneică, modalitatea de a scăpa de punctele negre, de semnele și cicatricele lăsate de coșuri, plus un articol privind importanța somnului pentru a beneficia de o piele curată și sănătoasă - pielea cu tendință acneică are nevoie de somnul de frumusețe!

Dacă produsele de îngrijire fără prescripție medicală nu sunt suficient de puternice (mai ales în cazul pielii predispuse la acnee chistică), în această secțiune veți descoperi tratamente pentru acnee doar pe bază de rețetă medicală: Retinoizi topici, antibiotice orale, isotretinoin (Accutane). Vom discuta, de asemenea, despre efectele secundare care solicită atenție.

Cum poate fi tratată
acneea?

Aflați mai multe despre acneea polimorfică și modul său de tratare.

Vorbim în general despre acneea polimorfică. Polimorfic înseamnă că există două tipuri de leziuni. În primul rând, leziunile noninflamatorii, de exemplu leziunile la care o mică obturare - un punct negru - împiedică eliminarea sebumului și provoacă o acumulare de sebum în profunzime, în glandă. Aceasta poartă numele de microchist. În al doilea rând, există leziuni inflamatorii. În acest caz, sebumul care este inflamat se modifică în interior și provoacă inflamarea.

Glanda sebacee se rupe și conduce la formarea unor leziuni inflamatorii în formă de coșuri sau de puncte albe. În funcție de tipul de acnee, poate exista o combinație a acestor două tipuri de leziune. La formele cele mai severe, va exista un număr mare de microchisturi și de puncte albe, precum și de leziuni inflamatorii. Ambele tipuri de leziune trebuie tratate. Erupțiile inflamatorii trebuie tratate local cu produse precum peroxidul de benzoil, care are un efect inflamatoriu pronunțat și trebuie aplicat seara. Evitați utilizarea antibioticelor locale, deoarece ați putea căpăta rezistență la ele. În cazul unor leziuni non-inflamatorii, obturarea ce împiedică eliminarea sebumului trebuie eliminată cu ajutorul unor produse care trebuie să fie agresive. Tratamentul poate înceăe cu niște produse delicate, cum ar fi acizii din fructe și mai ales LHA, foarte bine tolerat și foarte eficient. Dacă acești acizi din fructe nu sunt eficienți sau nu sunt bine tolerați, se trece la următoarea etapă: medicamente care conțin toate derivatele de acizi și vitamina C, prin urmare tretinoina care are o acțiune de peeling, cauzând, prin urmare, o iritare moderată. Uscarea pielii cauzată de tratament trebuie compensată, folosind dimineața creme adecvate pentru acest tip de ten. Dacă leziunile inflamatorii sunt prea mari, se pot prescrie antibiotice orale - cicline - pentru acțiunea lor antiinflamatorie.

Acest tratament oral trebuie luat, de preferință, seara. Expunerea la soare trebuie evitată deoarece ciclinele pot fi fotosensibile. Tratamentul este relativ de lungă durată, în general întinzându-se pe 2-3 luni. Se poate folosi și zincul, iar fetelor le poate fi prescrisă terapie hormonală. De fapt, anumite pilule contraceptive se folosesc în tratarea acneei, putând rezolva ușor astfel de probleme. Pentru acneea mai severă, se vor prescrie isotretinoizi, care au efecte secundare destul de severe. În final, prevenția este cel mai bun tratament pentru cicatrici, deci atingerea, agresarea sau spargerea coșurilor trebuie evitate. Dacă urmele persistă după tratarea acneei, este posibil să se recurgă la tratamente precum laserul, care reduce eficient aspectul cicatricial.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Care este cea mai bună soluție pentru îngrijirea acneei?

Eficiența soluțiilor de îngrijire pentru acnee depinde de cauzele sale (hormonale, dietetice, stres) și de severitatea acesteia. O rutină zilnică de curățare, împreună cu produse dermatologice potrivite, poate ajuta la controlul imperfecțiunilor.

 

Ce ingrediente sunt eficiente într-o soluție de îngrijire pentru acnee?

Acidul salicilic, niacinamida și zincul sunt ingrediente-cheie în curățarea porilor și combaterea bacteriilor. Acestea ajută la reducerea inflamațiilor și la reglarea sebumului, menținând pielea curată.

 

Există o soluție de îngrijire specifică pentru acneea hormonală sau acneea vulgară?

Atât acneea hormonală cât și acneea vulgară pot necesita tratament medical, alături de o rutină zilnică de îngrijire adaptată. Consultarea unui specialist este esențială pentru tratamente personalizate.

 

Pot folosi o soluție de îngrijire pentru acnee dacă am pielea sensibilă?

Da, multe produse pentru acnee sunt formulate pentru pielea sensibilă. Alege tratamente fără parfum și cu ingrediente blânde pentru a evita iritațiile și a proteja bariera pielii.

Ce este SpotScan+?

Curățarea și îngrijirea corespunzătoare sunt esențiale pentru tenul cu tendință acneică. Tocmai de accea, La Roche-Posay îți pune la dispoziție cel mai nou instrument de evaluare a tenului cu tendință acneică bazat pe inteligență artificială și dezvoltat împreună cu medici dermatologi. Încearcă SPOTSCAN+ acum și obține rutina de îngrijire a tenului recomandată!

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.