ÎNGRIJIREA
DERMATITEI ATOPICE

În cazul adulților sau al copiilor care se confruntă cu dermatita atopică, tratamentul poate fi împărțit în două faze diferite.

ÎNTREBĂRI
ȘI RĂSPUNSURI

1 quote-marks

Cum putem scăpa de dermatita atopică?

Tratamentul uzual împotriva eczemei constă în folosirea cremelor cu corticorticoizi în timpul puseurilor acute (un steroid cât mai slab posibil și niciodată aplicat pe față), iar în perioada de întreținere se recomandă o rutină de îngrijire adaptată pielii cu tendință atopică. Pentru a distanța puseurile de uscăciune severă, este necesară reechilibrarea microbiomului pielii (stratul protector format din bacteriile benefice care trăiesc pe suprafața pielii).

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Este dermatita atopică contagioasă?

Nu! Dermatita este o afecțiune atopică (alergică) care se moștenește din familie și afectează în principal bebelușii și copiii. Dermatita atopică nu este “molipsitoare”.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Care este diferența dintre eczemă și psoriazis?

Psoriazisul se caracterizează prin zone de piele îngroșată, roșie, exfoliată, cel mai adesea în zona coatelor și a genunchilor. Mâncărimea nu este un simptom cheie. Eczema poate fi identificată, de asemenea, prin zone roșii, dar acestea nu au tendință de îngroșare și se găsesc, de obicei, în pliurile pielii din zona gâtului, coatelor și genunchilor (sau pe față în cazul bebelușilor). În cazul eczemei, mâncărimea este intensă și pot fi vizibile urme de scărpinare și de piele iritată.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Ce cauzează puseurile de dermatită atopică?

Factorii declanșatori pentru dermatita atopică sunt variabili. Ei includ uscarea pielii (fie din cauza sezonului rece sau a produselor dure de spălare pentru corp), precum și agenții iritanți și alergenii din mediul înconjurător. Transpirația din timpul efortului fizic sau din timpul nopții, ca de altfel și stressul, reprezintă alți factori declanșatori ai dermatitei atopice. Indiferent de factorii declanșatori, folosirea unei rutine de îngrijire potrivite pentru pielea cu tendință atopică va ajuta la distanțarea puseurilor de uscăciune severă.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

1 quote-marks

Este dermatita atopică molipsitoare?

Dermatita atopică nu este contagioasă și nu se transmite de la o persoană la alta. Eczemele apar pe anumite zone ale corpului. La bebeluși, acestea se regăsesc cel mai adesea pe obraji și bărbie în timp ce, la copiii mai mari, afectează adesea pliurile pielii din zona gâtului, coatelor și genunchilor. Este important să îi învățăm pe copii metode prin care să evite scărpinarea leziunilor provocate de eczemă, deoarece acestea se pot extinde, afectând zone din ce în ce mai mari de piele.

Aflați mai multe

A fost de ajutor? 

SFATURI PRIVIND STILUL DE VIAȚĂ
PENTRU A ȚINE SUB CONTROL PIELEA CU TENDINȚĂ ATOPICĂ

Pe lângă acestea, există anumite sfaturi legate de stilul de viață care reprezintă cheia succesului în tratarea dermatitei atopice. Aici putem menționa folosirea apei călduțe pentru dușuri sau băi scurte, menținerea unei temperaturi mai scăzute a camerei, ținerea sub control a acarienilor, alegerea hainelor din bumbac și evitarea transpirației pe piele.

În articolele de mai jos, sunt oferite informații legate de stilul de viață și îngrijirea necesară pielii cu tendință atopică, precum și recomandări de la specialiști despre tratamentele posibile eliberate numai pe bază de rețetă pe care le poate prescrie medicul. Descoperiți recomandările de produse cu texturi care răspund oricărei nevoi a pielii cu tendință atopică.

TRATAMENTUL PE BAZĂ DE
PRESCRIPȚIE PENTRU DERMATITA ATOPICĂ

Faza 1: În timpul puseurilor. Medicul poate prescrie o rețetă cu un tratament pe bază de corticosteroizi sau o cremă numită tacrolimus. Acest tratament ajută la calmarea reacției imune a pielii (roșeața, uscăciunea și mâncărimea intensă), eliminând aceste simptome și favorizând vindecarea lezunilor provocate de dermatita atopică.

ÎNTREȚINEREA ȘI
ÎNGRIJIREA PIELII CU TENDINȚĂ ATOPICĂ

Faza 2: Menținere și prevenție. Pentru a menține hidratarea pielii cu tendință atopică, se folosesc produse de spălare ce înlocuiesc săpunul și se aplică emolienți de două ori pe zi pentru a restabili echilibrul microbiomului cutanat (totalitatea microorganismelor care trăiesc pe suprafața pielii). Pulverizarea pe piele cu apă termală calmantă ajută la reducerea mâncărimilor.

Laroche-Posay Romania questionmark

ȘTIAȚI CĂ?

ANGAJAMENTELE NOASTRE
PRIVIND SIGURANȚA

Standarde de siguranță superioare regulamentelor cosmetice internaționale

Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

100% DIN PRODUSE
TESTATE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR

Vedeți mai multe
O singură condiție prealabilă = fără nicio reacție alergică
Dacă depistăm un singur caz, ne întoarcem în laboratoare și schimbăm formula
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

PROTECȚIA FORMULEI
ÎN TIMP

Vedeți mai multe
Alegem cele mai sigure ambalaje alături doar de conservanții necesari, pentru a garanta toleranță și eficacitate intacte în timp.
Laroche-Posay Romania simple page safety commitment

DOAR ESENȚIALUL,
ÎN DOZA ACTIVĂ CORECTĂ

Vedeți mai multe
Dezvoltate în colaborare cu medici dermatologi și toxicologi, produsele noastre conțin doar ingredientele esențiale, în doza activă corectă.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTATE
PE PIELEA FOARTE SENSIBILĂ

Vedeți mai multe
Toleranța produselor noastre este verificată pe cea mai sensibilă piele: reactivă, alergică, predispusă la acnee, atopică, deteriorată sau slăbită din cauza tratamentelor împotriva cancerului.

DRAGI
CITITORI

Informațiile afișate aici au doar scop educativ general și nu trebuie, în niciun caz, să înlocuiască sfatul profesional medical. Trebuie să cereți întotdeauna sfatul personalului medical calificat pentru orice întrebare de natură medicală.