CREMĂ PROTECȚIE SOLARĂ: GHID COMPLET

CUM FUNCȚIONEAZĂ O CREMĂ DE PROTECȚIE SOLARĂ SAU UN SUNSCREEN PENTRU A PROTEJA PIELEA?

Cunoaștem cu toții crema de protecție solară, dar cum funcționează ea de fapt pentru a preveni daunele provocate de soare la nivelul pielii? Ce este o cremă solară, câte tipuri există și cum funcționează mai precis un sunscreen pentru a-ți proteja pielea de soare? Înțelegerea științei din spatele cremei de protecție solară te va ajuta să alegi crema de protecție solară potrivită pentru nevoile tale și să o aplici corect.

Ce înseamnă spectru larg? Care este diferența dintre radiațiile UVA și UVB? Acest articol răspunde la aceste întrebări și mai multe. Citește în continuare pentru a descoperi cum o cremă de protecție solară pentru corp și față te protejează de arsurile solare și de daunele solare pe termen lung, pe lângă faptul cunoscut că aplicarea zilnică a cremei de protecție solară este un pas esențial final în rutina ta de îngrijire a pielii.

CE ESTE CREMA DE PROTECȚIE SOLARĂ? 

Încorporarea unei creme de protecție solară cu un factor de protecție solară SPF ridicat în rutina ta zilnică este, probabil, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru pielea ta. 

Alegerea protecției solare potrivite pentru tipul tău de piele va asigura că aceasta îți îndeplinește nevoile. Recomandăm utilizarea unei creme de protecție solară cu SPF50+ pentru a asigura că pielea ta are cel mai înalt nivel de protecție împotriva razelor UVA și UVB nocive.

Cremele de protecție solară previn pătrunderea dăunătoare a razelor UV ale soarelui în epidermă, protejând pielea.

CE FACE CREMA DE PROTECȚIE SOLARĂ ȘI CARE E ROLUL UNUI SUNSCREEN? 

O cremă de protecție solară, precum cele din gama noastră de protecție solară Anthelios, protejează pielea ta de arsurile solare, dar și de daunele celulare solare pe termen lung și te ajută să îți menții pielea hidratată și moale. 

Este important să folosești cremă de protecție solară în fiecare zi, deoarece, deși arsurile solare pot fi ușor de recunoscut, daunele solare pe termen lung pot dura ani până devin vizibile. Daunele solare la nivel celular pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii și pot crește riscul de cancer de piele în timp.  

Utilizarea regulată a unei creme de protecție solară va ajută la protejarea pielii împotriva îmbătrânirii premature, cum ar fi liniile fine, ridurile, petele de bătrânețe și pierderea fermității. Aflați din articolul nostru de ce protecția solară este un produs anti-aging și cum protecția solară cu SPF previne petele maronii pe piele.

CE ÎNSEAMNĂ UN SUNSCREEN CU UN SPECTRU LARG DE PROTECȚIE?

Formulele de creme de protecție solară cu spectru larg oferă protecție împotriva ambelor tipuri de raze UVA și UVB. Nu toate razele ultraviolete sunt la fel de periculoase.
 
Razele UVB provoacă arsuri sau înroșirea pielii, în timp ce razele UVA penetrează pielea mai adânc (chiar și prin geamuri) și provoacă îmbătrânire prematură și pete care pot deveni evidente abia după ani de zile. Din acest motiv, includerea unei creme de protecție solară cu spectru larg în rutina ta este esențială pentru a te asigura că ești protejat adecvat împotriva daunelor solare.

CE TIPURI DE PRODUSE CU SPF POT FOLOSI?

SPF pentru toate tipurile de piele:

Anthelios UVMUNE 400 Fluid Invizibil SPF50+, o formulă ușoară și confortabilă pentru uz zilnic și piele sensibilă. Asigură o protecție cu spectru larg ce previne efectele negative cauzate de razele UVA și UB, rzele Infraroții A și poluare. Fluidul e ultra rezistent la apă, transpirtație și nisip, are o textură ușoară, non lipicioasă, anti usturime a ochilor. 

Cremă SPF50 antirid

Crema antirid de protecție solară anti-îmbătrânire, ANTHELIOS AGE CORRECT SPF50 protejează și corectează semnele de îmbătrânire. Asigură o protecție cu spectru larg și activi dermatologici corectivi, cu Acid Hialuronic, Niacinamidă și Phe-Resorcinol.

SPF pentru piele grasă, sensibilă

ANTHELIOS SPRAY INVIZIBIL SPF50 PENTRU FAȚĂ e un produs de protecție solară facială anti-luciu, pentru tenul gras și sensibil. Formulă rezistentă la apă. Absorbție rapidă cu efect matifiant.

CUM ALEGI CREMA DE PROTECȚIE SOLARĂ ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE PIELE

Cremă de protecție solară pentru persoanele cu piele uscată

Persoanele cu pielea uscată sunt mai predispuse la pierderea umezelii. Utilizarea unei creme de protecție solară cu o formulă hrănitoare ajută la menținerea nivelului de hidratare. Crema de protecție solară pentru față, Anthelios UVMUNE 400 Cremă Hidratantă SPF50+, conține glicerină pentru a hidrata pielea în timp ce o protejează de razele UVA și UVB.

Pentru o protecție solară hidratantă care oferă și o acoperire ușor colorată, folosește Anthelios UVMUNE 400 Cremă Hidratantă Colorată SPF50+. Această cremă BB este formulată special pentru a hidrata și proteja pielea uscată și sensibilă.

Cremă de protecție solară pentru persoanele cu pielea grasă

O producție excesivă de sebum face ca pielea să se simtă grasă. Pentru a preveni acest lucru, alege formule ușoare, non-comedogenice care nu blochează porii, precum protecția noastră solară facială Anthelios UVMUNE 400 Oil Control Fluid Invizibil SPF50+.

Pentru cei cu pielea grasă sau predispusă la acnee, protecția noastră solară facială Anthelios Spray Invizibil SPF50+ pentru față absoarbe excesul de ulei, sebum și transpirație, oferind un finisaj mat.

Crema protectie solara ten gras

CUM SĂ ALEGI CREMA DE PROTECȚIE SOLARĂ PENTRU TEN GRAS, PREDISPUS LA ACNEE

Ai dificultăți în a alege crema de protecție solară potrivită pentru pielea grasă și predispusă la acnee? Citește mai departe câteva sfaturi utile pentru a face alegerea corectă. Este important să-ți protejezi pielea fără să o simți încărcată sau să riști noi erupții cutanate.

De la evitarea anumitor ingrediente active până la descoperirea de noi formule inovatoare, iată câteva sfaturi pentru a alege crema de protecție solară potrivită pentru tenul gras.

ALEGE O CREMĂ DE PROTECȚIE SOLARĂ POTRIVITĂ PENTRU NEVOILE PIELII TALE 

Selectarea protecției solare potrivite pentru pielea predispusă la acnee începe prin a învăța cum să descifrezi corect etichetele cremelor de protecție solară. Pe lângă un produs care a fost testat dermatologic, ar fi bine să alegi o cremă de protecție solară non-comedogenică. Acest lucru înseamnă că a fost formulată special pentru a nu bloca porii. Deși este benefică pentru toate tipurile de piele, crema de protecție solară non-comedogenică este deosebit de importantă pentru pielea cu exces de sebum și cu tendință acneică.

ÎNCEARCĂ O CREMĂ DE PROTECȚIE SOLARĂ CE OFERĂ UN CONTROL AL LUCIULUI PENTRU PIELEA GRASĂ

Dacă senzația sau aspectul gras al cremei de protecție solară te descurajează de la utilizarea zilnică, alegi greșit crema de protecție solară pentru pielea ta grasă sau predispusă la acnee. În schimb, alege o cremă de protecție solară cu care te simți confortabil - una care nu doar că se simte confortabil pe piele, dar arată și bine. Pentru multe persoane cu piele grasă sau predispusă la acnee, acest lucru înseamnă alegerea unei texturi de cremă de protecție solară matifiantă pentru un finisaj fără strălucire.

UTILIZEAZĂ O CREMĂ DE PROTECȚIE SOLARĂ FORMULATĂ PENTRU TENUL GRAS, PREDISPUS LA ACNEE

La fel ca în cazul îngrijirii pielii, vei obține întotdeauna cele mai bune rezultate cu o cremă de protecție solară care este formulată având în vedere nevoile pielii tale. Deci, pentru a menține pielea protejată fără a te îngrijora de eventualele coșuri, alege o cremă de protecție solară potrivită pentru tenul gras predispus la acnee.

O cremă de protecție solară mată, non-comedogenică și fără parfum, La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 Oil Control Gel-cremă SPF50+ este formulat special pentru pielea sensibilă, grasă și predispusă la acnee. Oferind o protecție foarte ridicată, cu spectru larg, aceasta utilizează un sistem de filtrare UV chimic și fizic pentru a permite o acoperire ușoară, invizibilă. Non-grasă și ușor absorbită de piele, formula Dry Touch matifiază de asemenea pielea cu Airlicium - o moleculă anti-transpirație care absoarbe de până la 150 de ori volumul său în sebum și ulei.

Pentru un ten uniform și radiant, îți recomandăm produsul La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 cu Pigment de Culoare SPF50+ într-o versiune de cremă de protecție solară colorată. Formula testată dermatologic conferă un aspect natural cu nuanță pură și are un parfum plăcut hipoalergenic pentru pielea sensibilă.

Pentru orice întrebări specifice sau sfaturi de specialitate privind tenul tău gras, predispus la acnee, te rugăm să consulți un medic dermatolog.

CE ALTCEVA POȚI FACE PENTRU A-ȚI PROTEJA PIELEA DE SOARE?

Cremele de protecție solară sunt un mijloc foarte eficient de a-ți proteja pielea de radiațiile UV dăunătoare, dar acestea sunt doar o armă în arsenalul tău de protecție solară. Extinde protecția purtând pălărie, ochelari de soare și haine lungi care îți acoperă pielea. Mai mult, caută umbra ori de câte ori este posibil sau limitează timpul de expunere directă a pielii la soare.

CITEȘTE ÎNTOTDEAUNA ETICHETA. URMEAZĂ INSTRUCȚIUNILE DE UTILIZARE.

Aplică sunscreen-ul cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Crema de protecție solară este doar o parte a protecției solare, așa că poartă haine de protecție și caută umbră. Evită expunerea prelungită la soare. Reaplică la fiecare 2 ore și după înot, după ștergerea cu prosopul și transpirație abundentă, conform instrucțiunilor.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE SUNSCREEN

Câtă cremă de protecție solară sau suncreen să aplici?

Cantitatea de cremă cu protecție solară sau sunscreen pe care o aplici determină cât de bine ești protejat de razele soarelui. Când ești afară sau aproape de o fereastră, e important să reaplici o cantitate corectă pentru întregul corp. Orice parte a corpului expusă la soare necesită protecție SPF.

Când să aplici protecția solară în cadrul rutinei de îngrijire a pielii?

Regula generală este să folosești crema de protecția solară ca ultimul pas în rutina ta. de îngrijire a pielii. Acest lucru va asigura că scutul de protecție nu va fi perturbat de aplicarea altor produse. Aplică o cremă de protecție solară după crema hidratantă, cum ar fi ANTHELIOS UVMUNE 400 CU PIGMENT DE CULOARE SPF50+.

Pe ce zone trebuie să te concentrezi?

Orice zonă a pielii care este expusă la soare ar trebui protejată cu un sunscreen. Te sfătuim să urmezi această rutină în fiecare zi.

Ce zone sunt omise frecvent?

Adesea, uităm să aplicăm o cremă de protecție solară pe partea din spate a gâtului, pe vârfurile urechilor, mâini, buze, zonele din jurul ochilor și scalp. Asigură-te că aplici protecție solară pe aceste zone, mai ales când nu porți o pălărie.

Când să reaplici sunscreen-ul?

Aplică produs cu SPF cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Sunscreen-ul este doar o parte a protecției solare, așa că poartă haine de protecție și caută umbră. Evită expunerea prelungită la soare. Protecția solară ar trebui reaplicată la fiecare două ore pe parcursul zilei. După transpirație sau ștergere cu prosopul, reaplică întotdeauna. Dacă înoți, folosește o formulă rezistentă la apă ce poate fi aplicată direct pe pielea umedă, cum ar fi Anthelios ECO-TUBE Loțiune WetSkin SPF50+ și reaplică după înot sau sterge cu prosopul. 

Trebuie să folosești o cremă de protecție solară în interior?

Ferestrele obișnuite blochează razele UVB, dar permit trecerea razelor UVA. Dacă stai lângă o fereastră acasă sau la locul de muncă, poartă protecție solară și reaplic-o la fiecare două ore.

Cât timp durează pentru ca o cremă de protecție solară să fie absorbită?

Protecție solară durează aproximativ 15-20 de minute pentru a fi absorbită în piele. Aplică înainte de expunerea la soare și asigură-te că produsul este încă valabil.

Cremele de protecție solară pot fi folosite și pentru bebeluși și copii?

Da, pentru bebelușii de peste 6 luni, se pot folosi creme cu protecție solară. Aflați mai multe sfaturi, reguli și recomandări de produse în articolul Protecție solară bebeluși.